Proces

Waarden vs. waardes

Wij geloven in waarden vs. waardes. Een dashboard die beide combineert, het inzichtelijk maakt en iedere organisatie kan helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Beslissingen die dus gemaakt worden dóór bedrijven in plaats van vóór bedrijven. Welke stappen we hiervoor moeten nemen? Die worden hieronder beschreven.

 • 1. Inventarisatie

  De eerste stap omvat een inventarisatiegesprek. In dit gesprek zullen de wensen van de klant en de databronnen die geraadpleegd dienen te worden besproken worden. Welke data wil de klant inzichtelijk krijgen en welke informatie is beschikbaar en benodigd om aan deze wens te voldoen?

 • 2. Koppelingen maken met databronnen

  In deze stap is het belangrijk dat de koppeling wordt gemaakt tussen Power BI en de bron van de data. Dit kunnen eventueel verschillende, meerdere bronnen zijn. Vervolgens worden er berekeningen uitgevoerd en worden formules geschreven zodat later de juiste data op het dashboard gepresenteerd wordt.

 • 3. Dashboard

  Nadat de databronnen gekoppeld zijn aan het Business Intelligence systeem en de formules zijn uitgeschreven, wordt het dashboard presentabel gemaakt. Wij leveren vervolgens een concept dashboard op aan de klant, waarna de klant kan aangeven wat er eventueel aangepast moet worden. Wordt dit goedgekeurd, dan wordt het dashboard beschikbaar voor de klant.

 • 4. BI Cursus

  Wanneer u zelf graag wegwijs wil worden in Power BI, bieden wij bij KPI Solutions cursussen aan. U kunt kiezen uit twee verschillende cursussen: Power BI basis cursus en Power BI gevorderde cursus. Na deze cursussen bent u binnen een dag in staat zelf rapporten te maken in Power BI.

 • 5. Inzicht

  De dashboards van KPI Solutions geven u als organisatie inzichten in zowel waarden als waardes. Deze twee aspecten worden naadloos geïntegreerd in onze dashboards. Met behulp van deze inzichten kunnen beslissingen in uw organisatie snel en effectief gemaakt worden.

 • 6. Advisering

  Naast het aanleveren van dashboards of trainingen, geven wij ook advies. Wij kunnen u adviseren over de inrichting van administratie, ondersteuning bieden bij te maken (beleid)keuzes of helpen bij interpretatie van rapportages en dashboards.

Contact

Heeft u vragen over ons proces? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.