fbpx

Proces

Waarden vs. waardes

Wij geloven in waarden vs. waardes. Een rapportage welke beide combineert, het inzichtelijk maakt en iedere organisatie kan helpen bij het maken van belangrijke beslissingen. Beslissingen die dus gemaakt worden dóór bedrijven in plaats van vóór bedrijven. Welke stappen we hiervoor moeten nemen? Die worden hieronder beschreven.

 • 1. Inventarisatie

  De eerste stap omvat een vrijblijvend inventarisatiegesprek. In dit gesprek zullen we uw wensen en de databronnen die geraadpleegd dienen te worden bespreken. Welke data wilt u inzichtelijk krijgen? En welke informatie is beschikbaar en benodigd om aan deze wens te kunnen voldoen? Samen zullen we alle mogelijkheden bespreken.

 • 2. Koppelingen maken met databronnen

  In deze stap is het belangrijk dat de koppeling wordt gemaakt tussen Power BI en de bron van de data. Dit kunnen eventueel verschillende, meerdere bronnen zijn. Vervolgens worden er berekeningen uitgevoerd en worden formules geschreven zodat later de juiste data op de rapportages gepresenteerd kan worden.

 • 3. Rapportages

  Nadat alle databronnen gekoppeld zijn aan het Business Intelligence systeem en de formules zijn uitgeschreven, wordt de rapportage gevisualiseerd. Wij leveren vervolgens een concept rapportage op aan de klant en nemen deze door. Hierna gaan we samen bekijken of de data zo gevisualiseerd is zoals de klant dat verwacht had.

 • 4. BI Cursus

  Wilt u zelf starten met Microsoft Power BI? Neem dan deel aan één van onze hands-on cursussen. Wij nemen u van het begin tot het eind mee door Power BI en maken u hierin volledig wegwijs. Binnen slechts één dag bent u in staat om zelfstandig een rapportage te ontwikkelen.  Bekijk onze cursussen hier.

 • 5. Inzicht

  Onze rapportages geven u als organisatie (nieuwe) inzichten in zowel waarden als waardes. Deze twee aspecten worden naadloos geïntegreerd in onze rapportages. Met behulp van deze inzichten kunnen beslissingen in uw organisatie sneller en effectiever gemaakt worden, waardoor er veel tijd bespaart wordt.

 • 6. Advisering

  Naast het ontwikkelen van rapportages en aanbieden van BI cursussen, kunnen wij u ook voorzien van advies. Wij kunnen u adviseren over de inrichting van administratie, ondersteuning bieden bij te maken (beleid)keuzes of helpen bij interpretatie van rapportages en/of dashboards. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u vrijblijvend contact met ons op nemen.

Vrijblijvend een demo inplannen?

Wilt u vrijblijvend de mogelijkheden voor uw organisatie bespreken? Vul dan onderstaand formulier in. We denken graag met u mee.