fbpx

Waarom zou je als organisatie moeten werken met Power BI?

 In Power BI
Leestijd: 3 minuten

Vrijwel dagelijks krijgen we de vraag; ”waarom zouden wij moeten werken met Power BI?” We kunnen uren praten over de functionaliteiten en voordelen van Power BI, maar dat zullen we nu niet doen. In deze blog leggen we u graag (kort) uit wat Power BI is, wat je er mee kunt en waarom het een onmisbare tool is.

Wat is Microsoft Power BI?

Zoals de titel al doet vermoeden is Power BI ontwikkeld door Microsoft. Microsoft heeft Power BI ontwikkeld met als doel om Business Intelligence voor de eindgebruiker beschikbaar te maken. Power BI maakt het mogelijk om (verschillende) databronnen vanuit een organisatie te koppelen en deze data inzichtelijk te maken middels kleurrijke analyses en heldere rapportages. Deze analyses en rapportages geven een 360-graden beeld van de belangrijkste KPI’s (key performance indicators) binnen uw organisatie. Zij bieden u 24/7 real-time inzicht in de belangrijkste data binnen uw organisatie.

De kracht van Microsoft Power BI

De kracht van Power BI zit in de mogelijkheid om verschillende databronnen te koppelen. Door deze mogelijkheid creëert u nieuwe en unieke inzichten in uw data zoals u deze nog niet eerder gezien heeft. Daarnaast zit de kracht van Power BI in haar geweldige featureset gecombineerd met flexibiliteit, hoogstaande visualisaties en een lage gebruikersprijs. Hierdoor is het mogelijk om voor iedere afdeling binnen de organisatie de data inzichtelijk te maken.

Power BI heeft van zichzelf al meer dan 100 mogelijke koppelingen. Dit geeft u de mogelijkheid om uw data geautomatiseerd in te laden in Power BI en hiermee een koppeling te maken. Om alsnog een koppeling te maken met de overige databronnen, waarmee geen standaard connectie mogelijk is, hebben wij connectoren ontwikkeld. Middels deze connectoren kan de data uit deze databronnen alsnog ontsloten worden. Meer informatie over deze connectoren vindt u hier.

Wat loopt uw organisatie mis zonder het gebruik van Microsoft Power BI?

Bij iedere organisatie, ongeacht welke branche, wordt dagelijks enorm veel data gecreëerd en opgeslagen. Nadat deze data ergens binnen de organisatie opgeslagen wordt, wordt er vaak niet meer naar gekeken. Niet omdat medewerkers niet willen, maar vooral omdat er onvoldoende tijd is en ze niet weten hoe. Vaak is dit veel data welke onoverzichtelijk en niet gestructureerd is. Dit is zonde, aangezien deze data verdwijnt terwijl deze wel waardevolle (stuur)informatie bevat die organisaties zou kunnen helpen, bijvoorbeeld bij het maken van belangrijke beslissingen.

Door middel van Power BI kunt u al deze data wél gebruiken. De data kunt u samen laten komen in een overzichtelijke en gestructureerde rapportage. Hierdoor kunnen er verbanden tussen verschillende soorten data gelegd worden en kan de organisatie op basis hiervan eenvoudiger belangrijke beslissingen nemen, of afdelingen (beter) aansturen om het bedrijf verder te laten groeien.

De gebruikers Power BI is te gebruiken binnen de gehele organisatie. Het is ontzettend geb

ruiksvriendelijk waardoor er geen ingewikkeld of lang implementatie traject nodig is. Vanwege de gebruiksvriendelijkheid kunnen alle medewerkers, van verschillende afdelingen, direct aan de slag met Power BI. Naast de gebruiksvriendelijkheid voor alle gebruikers, kan er ook per gebruiker en/of afdeling ingesteld worden wie wat mag zien.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Koppeling met meerdere databronnen mogelijk;
  • Nieuwe en unieke inzichten in uw data;
  • Eenvoudiger bedrijfsbeslissingen maken door meer inzicht;
  • Gebruiksvriendelijk voor alle afdelingen binnen de organisatie;
  • Tijdbesparend;
  • Hoogstaande visualisaties;
  • Lage gebruikersprijs.

Zelf aan de slag met Microsoft Power BI?

Benieuwd hoe u Power BI binnen uw organisatie kunt inzetten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag vrijblijvend meer over de mogelijkheden en toegevoegde waarde voor uw organisatie. Liever zelf aan de slag met Power BI? Dan helpen wij u graag op weg met een van onze cursussen.

Recent Posts

Leave a Comment

datagedreven-werken-een-bundeling-van-krachten