fbpx

Power BI en ERP pakketten – een gouden combinatie

 In Connectoren, Databronnen, Datagedreven werken, Power BI
Leestijd: 3 minuten Enterprise Resource Planning (ERP) pakketten brengen automatisch verschillende bedrijfsprocessen samen in één systeem. ERP pakketten zijn ontwikkeld voor een effectievere bedrijfsvoering met als doel tijd- en kostenbesparing. Met de komst van Microsoft Power BI enkele jaren geleden is het mogelijk om dit doel, een effectievere bedrijfsvoering, door te trekken naar een hoger niveau. Hoe? Dat leggen we u graag uit in deze blog.

Waarom koppelen met Power BI?

Ongeacht welk ERP pakket u gebruikt, het pakket staat boordevol met data en dus informatie over uw bedrijf. Het hebben van (veel) data is natuurlijk een voordeel en ontzettend waardevol, maar in de praktijk zien we vaak dat dit tegenvalt. We merken dat de meeste ERP pakketten heel goed zijn in het registreren en het signaleren, maar vaak tekort schieten in de rapportagemogelijkheden. Een grote hoeveelheid data kan onoverzichtelijk worden. Hierdoor kan het lastig zijn om deze data om te zetten tot bruikbare informatie.

Met het koppelen van uw ERP-pakket aan Power BI tilt u uw organisatie naar een hoger niveau. Door middel van Power BI bent u in staat om uw data te structureren, combineren en (misschien wel het belangrijkst) te visualiseren. Hierna hoeft u enkel de rapportage te analyseren, waarna u direct actie kunt ondernemen aan de hand van uw data.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Het is mogelijk om uw data te structureren waardoor de data, welke beschikbaar is, overzichtelijk wordt;
  • Het is mogelijk om meerdere databronnen te koppelen en te verwerken in één rapportage. Dit geeft u de mogelijkheid om nieuwe inzichten te creëren in uw data. (Dit is één van de grootste krachten van Power BI);
  • Door de vele visualisatiemogelijkheden kan de data voor iedereen inzichtelijk worden gemaakt, waardoor iedereen dit makkelijk kan analyseren en indien nodig hierop actie kan ondernemen.

Mogelijkheid tot koppelen

Er zijn verschillende ERP pakketten welke wij kunnen koppelen aan Power BI. Voorbeelden van pakketten waarmee wij kunnen koppelen zijn:

koppeling-erp-pakketten-powerbikoppeling-erp-pakketten-powerbi koppeling-erp-pakketten-powerbi koppeling-erp-pakketten-powerbi koppeling-erp-pakketten-powerbi koppeling-erp-pakketten-powerbi  

Op basis van deze ERP pakketten kunnen we allerlei (management)rapportages voor u opstellen. Enkele voorbeelden van rapportages zijn Sales & Marge rapportages, Productie rapportages en Finance rapportages. Enthousiast en wilt u beginnen met Power BI? Goed nieuws! Wij maken namelijk gratis een koppeling tussen uw ERP pakket en Power BI waarna wij vervolgens, geheel naar wens, een of meerdere rapportages voor u ontwikkelen. Liever zelf starten met Power BI? Bekijk dan eens onze connectoren om een koppeling te maken tussen uw softwarepakket en Power BI.      

Recent Posts

Leave a Comment

excel-versus-microsoft-power-bi