fbpx

De Power BI Connector voor Exact Online – Hoe werkt deze?

 In Connectoren
Leestijd: 3 minutenOntdekken of de Power BI Connector iets voor u is? In deze blog gaan we hier dieper op in, vertellen we hoe deze werkt en wat de voordelen van de connector zijn.

Wat is de Power BI Connector?

Power BI heeft vele mogelijkheden om databronnen te ontsluiten en in te laden. Helaas komt Exact Online daar niet in voor. Daarom hebben wij een Power BI Connector ontwikkeld. Hierdoor wordt het mogelijk om gegevens vanuit uw Exact Online omgeving in te laden in Power BI. Vanaf dit moment kunt u zelf aan de slag in Power BI en creëert u geheel nieuwe inzichten in uw data.

Wat zijn de mogelijkheden van de Power BI Connector?

Wanneer de connector gekoppeld is en de data ingeladen is kunt u direct aan de slag! Nu bent u niet meer afhankelijk van de standaard rapportages die Exact Online aanbiedt, maar heeft u de regie in eigen hand. U bepaalt uw eigen visualisaties. Hierdoor kunt u uw data overzichtelijk inzien, structureren en optimaliseren. Ook bepaalt u zelf hoeveel administraties u toevoegt aan uw connector abonnement. Het toevoegen van meerdere administraties geeft u het voordeel om te consolideren. Uw data wordt dagelijks minimaal een keer ververst in een bedrijfsspecifieke database. Hierdoor zijn alle gegevens up-to-date, waardoor u een nog beter inzicht krijgt in de data van uw organisatie. Naast dat u meer overzicht en inzicht krijgt in uw Exact Online data, kunt u ook aan de slag met het rapporteren van uw data. De connector biedt u diverse rapportagemogelijkheden, enkele voorbeelden hiervan zijn:
  • Cashflow en liquiditeitsplanning
  • Balans
  • Winst en verliesrekening
  • Verkoop en margeoverzichten

Hoe implementeer ik de Power BI Connector voor Exact?

Wanneer u besluit gebruik te maken van de Power BI Connector voor Exact Online, dient er een nieuwe gebruiker aangemaakt te worden in Exact. Deze gebruiker krijgt toegang tot een eigen database waarin alle data ingeladen wordt. Deze is te benaderen vanuit Power BI, waar u alle benodigde tabellen met data kunt inladen en terug kunt vinden. Hierdoor kunt u direct aan de slag met het inrichten van uw dashboard in Power BI Desktop. Vervolgens publiceert u het rapport, waarna u het kan delen met uw organisatie (betrokkenen/medewerkers). De data biedt u nieuwe en andere inzichten in uw organisatie, zodat u makkelijker bedrijfsspecifieke beslissingen kunt maken. Doormiddel van deze juiste beslissingen, kunt u uw bedrijf (verder) laten groeien.

Visualisatie van het proces:

power-bi-connector-voor-exact-online

Hoe wordt mijn data beveiligd?

Uw data wordt op het hoogst mogelijk niveau beveiligd. Om de veiligheid tijdens en met het gebruik van de Power BI Connector te beschermen en te waarborgen, gebruiken wij verschillende manieren van beveiliging. Uw data staat beveiligd op een eigen Database Instance. Onze server voldoet aan de eisen van Exact Online en is conform industrie standaarden. Daarnaast is dubbele authenticatie verplicht bij het inloggen op Exact en op de server.

Ik wil mijn Exact Online data samenvoegen met mijn data uit een ander softwarepakket. Kan dit?

Jazeker, er bestaat de mogelijkheid om meerdere softwarepakketten te benaderen vanuit Power BI. Hierdoor creëert u nog meer inzicht in de data van uw organisatie, waardoor u efficiënter te werk kunt gaan. Wilt u naast de Exact Online Connector meerdere connectoren gebruiken? Bekijk dan hier al onze mogelijke connectoren, of neem contact met ons op.

Zelf aan de slag?

Wij helpen u graag op weg! Om u kennis te laten maken bieden wij u een gratis proefperiode van 30 dagen.  Zo zit u nergens aan vast en kunt u rustig uitproberen of dit iets voor u is. Enthousiast? Vraag hier uw gratis proefperiode aan!   Benieuwd naar onze andere blogs? Bekijk deze dan hier.
Recent Posts

Leave a Comment

powerbi-koppeling-met-erp-pakketten